Mat och dryckesprovning genom Sveriges historia
OBS: Bilden är illustrativ och texten kan innehålla faktafel. Vi samarbetar med upplevelse.com.

Mat och dryckesprovning genom Sveriges historia

Detta är en upplevelse som verkligen kommer kittla dina smaklökar och ge dig en nördig inblick i svensk mat- och dryckeskultur.

Pris: 487 kr

Vill du uppleva en unik resa genom tid och smaker? Välkommen till en spännande mat- och dryckesprovning där vi tar dig med på en gastronomisk resa genom Sveriges historia. Från vikingatiden till nutid, kommer du få utforska smakerna och njuta av delikatesser från varje årtionde under perioden 1960-2000. Och om det inte räcker, kan du också ta en bit av vinets fascinerande historia, från romartiden ända fram till idag.

Unna dina smaklökar något extraordinärt!

Din resa börjar här, bland dofterna av kryddor och rök, där du blir inbjuden att smaka på historiens mest utsökta rätter. Vår unika mat- och dryckesprovning tar dig med på en smakresa genom tiderna. Du kommer inte bara få avnjuta historiska delikatesser, utan också lära dig om matens och dryckens fascinerande historia. Dina smaklökar kommer bli överrumplade av de unika smakerna som följer med varje provrunda.

Sverige - landet där mat och dryck möts

Sverige är känt för sin rika och mångsidiga matkultur. Vi vill ge dig en upplevelse av detta genom vårt koncept som fokuserar på att kombinera mat och dryck på ett sätt som är både lärorikt och njutbart. Medan vi utforskar smakerna från olika tidsperioder kommer du också få lära dig om bakgrunden till varje rätt och dryck. Du kommer vara omgiven av nyfikna och matglada personer, redo att ta del av denna kulinariska resa tillsammans med dig.

Vad kan du förvänta dig under denna smakresa?

Under denna provning kommer du få uppleva enastående mat- och dryckeskompositioner som tar dig tillbaka i tiden. Varje historisk period har sin egen speciella kombination av vin och mat, som är noga utvald för att spegla de unika smakerna och traditionerna. Genom att ge dina smaklökar en resa genom tiderna, kommer du vara med om en upplevelse som är både spännande och lärorik. Och självklart kommer du få chansen att njuta av fem olika smakupplevelser, var och en matchad perfekt med en dryck.

Bon appétit!

Som sagt, det här är inte bara en vanlig provsmakning - det är en resa tillbaka i tiden där alla dina sinnen kommer att stimuleras. Du kommer bli överraskad av de fantastiska smakkombinationerna och hur mycket historiens smaker kan berätta. Ta med dig din aptit och dina smaklökar, och förbered dig på att njuta av en gastronomisk resa genom svensk mat- och dryckeshistoria.

OBS! Denna upplevelse hette tidigare "Smaka på historien". Innehållet på provningen är detsamma som tidigare.

Viktig information

  • Undvik att använda starka parfymer under provningen för att inte distrahera de andra deltagarna.
  • Upplevelsen är för en person och kommer att utföras tillsammans med andra i en grupp.
  • Åldersgränsen är 18 år.
  • Upplägget tar 1-2 timmar.
  • Upplevelsen kan bokas året om.

Passar perfekt för:

  • Mat- och dryckesentusiaster som vill lära sig mer om svensk gastronomi.
  • Vinälskare som är nyfikna på vinets historia och hur det har utvecklats över tid.
  • Personer som söker en unik och lärorik upplevelse att dela med vänner eller familj.
  • Firande av speciella tillfällen som guldbröllop eller träbröllop (5 år).

Utforska våra andra upplevelser

Vill du upptäcka fler fantastiska upplevelser? Vi erbjuder ett brett utbud av spännande aktiviteter och evenemang för alla smaker. Oavsett om du är ute efter äventyr i naturen, kulturella upplevelser eller mat- och dryckesprovningar, så har vi något som passar dig. Besök vår hemsida för att se alla våra upplevelser och boka din nästa äventyrsresa redan idag!