Birka vikingastaden med guidad tur
OBS: Bilden är illustrativ och texten kan innehålla faktafel. Vi samarbetar med upplevelse.com.

Birka vikingastaden med guidad tur

Släpp taget om vardagen och låt dig transporteras tillbaka till 750-talet när Birka grundades som Sveriges första stad.

Pris: 200 kr

Vill du uppleva en resa tillbaka i tiden och få en nära kontakt med vikingarnas livsstil? Då är en heldagsutflykt till Birka Vikingastaden det perfekta äventyret för dig!

Utflykten till Birka inkluderar:

  • Skön båtresa: Njut av en avkopplande båttur tur och retur till Björkö, där Birka ligger. Luta dig tillbaka och ta in den vackra naturen längs Mälaren under resan.

  • Guidad visning: Få en spännande guidad tur av fornlämningsområdet på Birka, där du kommer att lära dig mer om vikingarnas historia och kultur. Besök även Vikingamuseet för en djupare inblick i livet på den tiden.

Fakta om Birka Vikingastaden:

  • Grundades på 750-talet: Birka etablerades som en viktig handelsplats där människor från olika delar av världen träffades för att handla och utbyta varor.

  • Unescos Världsarv: Birka är idag en del av Unescos Världsarv på grund av sin historiska betydelse och kulturella arv.

Vad kan du förvänta dig under besöket på Birka?

På ön finns gott om möjligheter till aktiviteter som promenader, bad och utforskning av fornlämningar. Du kommer att fascineras av de historiska spåren som fortfarande syns på platsen och guiderna kommer att berätta intressanta historier om vikingarna.

Planera din resa till Birka:

Du kan välja mellan olika avgångsplatser för båtresan beroende på var du befinner dig. Resan tar mellan 15 minuter och 2 timmar beroende på vilken tur du väljer. Avgångar sker från Härjarö, Hovgården, Mariefred och Stadshusbron i Stockholm.

Passar perfekt för:

  • Familjer: En rolig och lärorik upplevelse för hela familjen att njuta av tillsammans.

  • Kultur- och naturälskare: För de som älskar att utforska historiska platser och vacker natur.

  • Sommarpresenter: Ge bort en unik och minnesvärd upplevelse som present till nära och kära under sommarmånaderna.

Sammanfattning:

Att besöka Birka Vikingastaden är inte bara en utflykt - det är en resa tillbaka i tiden där du får uppleva vikingarnas liv på nära håll. Med en skön båtresa, guidade turer och intressant historia är detta ett äventyr du sent kommer att glömma. Ta chansen att utforska en av Sveriges mest historiska platser och skapa minnen för livet!