Förverkliga din dröm med köra Formel 1-bil
OBS: Bilden är illustrativ och texten kan innehålla faktafel. Vi samarbetar med liveit.se.

Förverkliga din dröm med köra Formel 1-bil

Under en exklusiv heldag kommer du få äran att ha den 4,1 km långa GP-banan helt för dig själv.

Pris: 18445 kr

Vill du uppleva spänningen och adrenalinkicken av att köra en riktig Formel 1-bil? Då har vi den perfekta racingupplevelsen för dig! Ge dig själv chansen att slå banrekordet på Skandinaviens enda bana byggd specifikt för Formel 1. Det finns få platser i världen där du kan uppleva denna extrema körning, och Anderstorp i Småland är en av dessa platser.

Njut av en historisk och unik bana inom svensk motorsport. Här arrangerades Sveriges Grand Prix under sex år på 1970-talet. Bland de legendariska förarna som har kört här finns namn som Ronnie Peterson, James Hunt, Emerson Fittipaldi, Mario Andretti och inte minst Nikki Lauda, som vann loppet två gånger. Nu är det slutligen din chans att bevisa dina körfärdigheter i samma spår!

Bilar

Du kommer få möjligheten att köra två fantastiska bilar under denna upplevelse. Först får du sätta dig bakom ratten i en Formel Renault 2000. Denna bil är en riktig kraftpaket med acceleration från 0 till 100 km/h på endast 4 sekunder och en toppfart på 260 km/h. Vikten på bilen är 480 kg, och den drivs av en F4 rs Renault-motor med 220 hästkrafter.

Men det är inte allt! Du kommer även att få uppleva den ultimata körningen i en äkta Formel 1 bil - en Mod Williams FW29. Denna bil har tidigare körts av ingen mindre än Nico Rosberg, som blev världsmästare år 2016, och Alex Wurz. Med en acceleration från 0 till 200 km/h på endast 5 sekunder och en toppfart på 350 km/h är denna bil verkligen i en klass för sig. Den väger endast 550 kg och är utrustad med en kraftfull Cosworth V8-motor med 650 hästkrafter.

Program

Kl. 08:00 - Välkomnande i depån

Teamet hälsar dig varmt välkommen till dagen och ger dig en översikt över det spännande programmet. Du kommer även att få byta om till rätt förarutrustning för att vara redo för körningen.

Kl. 08:30 - Praktiska övningar på banan

Få chansen att förbättra dina körfärdigheter genom praktiska övningar på banan. Lär dig hur man väljer linjer, bromsar optimalt och tar kurvor på bästa sätt.

Kl. 09:00 - Teori med professionell instruktör

Det är dags att lära dig mer om racingtekniker och strategier. En professionell instruktör kommer dela med sig av sina kunskaper och ge dig tips för att bli en ännu bättre förare.

Kl. 09:30 - Instruktioner för Formel Renault-bilar

Nu är det dags att lära dig mer om den kraftfulla Formel Renault 2000-bilen. Du kommer få detaljerade instruktioner om hur man hanterar denna racingmaskin och optimiserar din prestanda.

Kl. 10:00 - Körning med Formel Renault

Nu är det verkligen dags att sätta gasen i botten och uppleva kraften hos Formel Renault 2000. Känn adrenalinet pumpa genom dina ådror när du accelererar från stillastående till hög hastighet på bara några sekunder.

Kl. 12.00 - Lunch

Efter en intensiv förmiddag med körning är det dags för en välbehövlig paus och en härlig lunch för att ladda upp inför eftermiddagens stora utmaning.

Kl. 13:00 - Instruktioner för Formel 1-körning

Nu är det dags för höjdpunkten av dagen - körning i en äkta Formel 1-bil. Lyssna noga på instruktörerna när de går igenom allt du behöver veta för att kunna hantera denna extremt kraftfulla bil.

Kl. 13:30 - Formel 1-körning börjar

Din dröm blir nu verklighet när du äntligen får sätta dig bakom ratten i en riktig Formel 1-bil. Känn vindens hastighet i ditt ansikte när du accelererar nerför raksträckorna och kämpa för att ta varje kurva på bästa sätt. Detta är verkligen en upplevelse som du aldrig kommer att glömma.

Kl. 17:00 - Utvärdering och certifikatutdelning

När dagen går mot sitt slut kommer teamet att utvärdera din prestation och du kommer få ditt välförtjänta F1-certifikat som bevis på att du har kört en äkta Formel 1-bil.

Viktig information

Nykterhet och begränsningar

För att kunna delta i denna upplevelse är det viktigt att du är nykter. Det finns även några begränsningar att ta hänsyn till. Maxlängden är 193 cm och maxvikten är 120 kg. Dessutom måste deltagarna vara minst 18 år gamla.

Försäkring

Eventuella skador orsakade av vårdslös körning täcks av arrangörens självrisk och föraren ansvarar för att betala denna självrisk. Maximal självrisk för Formel 1-bilarna är ett basbelopp, medan självrisk för Formel Renault 2000 är hälften av ett basbelopp.

Utrustning

All nödvändig utrustning ingår i upplevelsen, men vi rekommenderar att du tar med dig egna skor med tunna sulor för maximal komfort och kontroll under körningen.

Väderförhållanden

Om det regnar kommer körningen i Formel 1-bilarna att ställas in av säkerhetsskäl. Om evenemanget avbryts på grund av dåligt väder kommer deltagarna att få möjlighet att komma tillbaka vid ett senare tillfälle och köra om hela programmet från början utan extra kostnad (rese- och boendekostnader ingår inte i detta erbjudande).

Tillgängliga datum och tider

Denna unika upplevelse är tillgänglig under utvalda datum mellan maj och september. Programmet sträcker sig från kl. 08:00 till kl. 17:00 för en heldag med spännande körning och äventyr.

Deltagare

Upplevelsen är för en person och utförs i grupp tillsammans med andra entusiastiska deltagare. Anhöriga och vänner är välkomna att följa med och heja på dig från läktaren.