Guidad tur med Whiskyupplevelse på Mackmyra för två
OBS: Bilden är illustrativ och texten kan innehålla faktafel. Vi samarbetar med liveit.se.

Guidad tur med Whiskyupplevelse på Mackmyra för två

Du kommer att uppleva den subtila balansen mellan tradition och innovation som har gjort Mackmyra till en ledande aktör i whiskyvärlden.

Pris: 1990 kr

Välkommen till en oförglömlig upplevelse på Mackmyra, Sveriges första och mest banbrytande whiskydestilleri. Här får du chansen att utforska det unika gravitationsdestilleriet, njuta av en inspirerande whiskyprovning i den exklusiva Skybaren och avrunda dagen med en fantastisk 3-rättersmiddag i Whiskybyns Bar & Bistro.

År 1998, under en skidresa, föddes idén bland åtta f.d. studiekamrater om att skapa en svensk whisky. Trots vårt landets perfekta klimat och agrikulturella möjligheter fanns det ingen svensk whisky att tala om. Mackmyra kom att förändra detta för alltid genom att revolutionera whiskyvärlden med sitt djärva och nyskapande tänkande.

En guidad resa genom whiskyhistorien

Din upplevelse börjar i den hisnande vackra Skybaren, där du kan njuta av en imponerande utsikt över Valboåsen samtidigt som du får ta del av destilleriets spännande historia. Låt oss sedan ta dig med på en färd genom det anrika gravitationsdestilleriet, där världens gröna whisky tar form. Hos Mackmyra har passionen för whisky och tekniskt kunnande gått hand i hand för att göra Sverige till en whiskydestination i världsklass.

Efter att ha fått en inblick i de hantverksmässiga processerna tar vi dig vidare till rökrummet och det doftande skogslagret, där kunderna förvarar sina personligt beställda 30-litersfat. Här får du en exklusiv inblick i konsten bakom whiskyframställningen och hur varje droppe mästerligt blir till.

Upptäck variationen av Mackmyra Whisky

Efter att ha fyllt på dina kunskaper och erfarenheter sätter vi oss ner för en unik whiskyprovning. Sex olika varianter av Mackmyra Whisky kommer att förföra dina smaklökar och avslöja de fascinerande skillnaderna mellan storsäljare och experimentella brygder.

Smaka på lyxen hos Whiskybyns Bar & Bistro

Innan du lämnar oss för dagen är det dags att avnjuta en utsökt 3-rättersmeny i Whiskybyns eget hjärta och själ, Bar & Bistro. Låt oss förföra dina smaklökar med en sinnlig kombination av kulinariska upplevelser och Mackmyras exklusiva whisky. Vi lovar att detta blir en minnesvärd avrundning på din whiskyresa.

Planera din perfekta whiskydag

Fredagar på Mackmyra:

  • Välkomnas med en inspirerande inledning
  • Guidad visning av destilleriet
  • Whiskyprovning
  • Exklusiv 3-rättersmiddag

Lördagar på Mackmyra:

  • Välkomnas med en inspirerande inledning
  • Guidad visning av destilleriet
  • Whiskyprovning
  • Exklusiv 3-rättersmiddag

Praktisk information och bokning

Notera att alla deltagare måste vara minst 18 år gamla. Observera även att det tillkommer en avgift om 200 kr per person för marknadsföring av alkohol, som betalas på plats.

Kom väl förberedd

För att garantera din säkerhet och komfort under besöket rekommenderar vi att du bär stabila skor och undviker högklackat. Tänk också på att ta med paraply vid regn, då vissa delar av guidningen sker utomhus.

Passar till alla tillfällen

Oavsett om det är en högtid, födelsedag, farsdag eller bara ett tillfälle att visa uppskattning, så passar "Whiskydag på Mackmyra" perfekt som present. Våra upplevelser är också populära som presenter till vänner, särskilt till jämna födelsedagar som 30-års och 40-års jubileum.

Planera din resa till världen av svensk whisky och låt Mackmyra guida dig genom en smakupplevelse du sent kommer att glömma.