Känn farten med motortorpedbåt
OBS: Bilden är illustrativ och texten kan innehålla faktafel. Vi samarbetar med liveit.se.

Känn farten med motortorpedbåt

Nu har du möjlighet att besöka torpedbasen och ge dig ut på en historisk och fartfylld resa med en motortorpedbåt!

Pris: 4995 kr

En unik upplevelse av historisk fartygshistoria i Stockholms skärgård

Välkommen till den gamla torpedbåtsbasen på Gålö i Stockholms södra skärgård - en plats där du kan uppleva några av de mest spektakulära fartygen från tiden kring andra världskriget, kända som "Havets Vinthundar". Dessa K-märkta fartyg är bevarade i sitt originalutförande och har en fartprestanda som överträffar marinens snabbaste fartyg även idag.

Välkomnande besättning och spännande rundtur

När du anländer till torpedbasen blir du välkomnad av vår erfarna fartygschef och hans expertbesättning. De tar dig med på en fascinerande rundtur där du får lära dig mer om historien bakom dessa imponerande fartyg. Du kommer även att få höra berättelser om deras tidigare uppdrag och livet ombord på dessa snabba båtar.

Upplev ljudet och kraften hos 5000 hk-motorerna

Efter en noggrann säkerhetsgenomgång är det dags att ge sig ut på vattnet. Du kommer att imponeras av ljudet och precisionen hos de italienska Isotta Fraschini / CRM-motorerna som driver dessa fartyg med sina otroliga 5000 hästkrafter. När motorerna startar och båten tar fart kommer du att känna adrenalinet pumpa genom kroppen. Detta är en upplevelse som du aldrig kommer att glömma!

En hisnande färd genom Stockholms unika skärgård

Medan båten susar fram längs Stockholms vackra skärgård kommer du att få njuta av den fantastiska naturen och den friska luften. Du kommer att passera kobbar och skär och uppleva den unika känslan av att högfartsnavigera över fjärdarna. Oavsett om du är landkrabba eller erfaret sjöfolk kommer denna unika upplevelse att ge dig tre saker i ett - en historisk resa, en fartfylld och ljudrik upplevelse samt en möjlighet att utforska Stockholms militärhistoria och skärgård.

En upplevelse för alla åldrar

Denna tur är inte bara för vuxna utan passar även yngre besökare. Du kommer att stå utomhus på det 44 ton tunga fartyget, men du kan vara trygg i vetskapen om att det är säkert och stabilt. Våra erfarna besättningsmedlemmar kommer att se till att du har en bekväm resa och att du kan njuta av varje ögonblick av denna spännande upplevelse.

Viktig information att ha i åtanke

Vi vill påminna om att rederiet har ansvarsförsäkring, vilket ger dig extra trygghet under resan. Vi uppmanar också alla deltagare att klä sig lämpligt efter vädret. Denna upplevelse genomförs oavsett väderförhållanden, så var beredd med regnkläder om det behövs. På båten finns hörselkåpor och flytvästar för att säkerställa din säkerhet och trivsel.

Tillgänglighet och tidsåtgång

Denna fantastiska upplevelse är tillgänglig för bokning från maj till oktober. Totalt tar upplevelsen cirka två till tre timmar, vilket ger dig gott om tid att njuta av alla spännande inslag.

Sammanfattning

Denna unika upplevelse erbjuder dig möjligheten att komma nära historien genom att få utforska och åka med på en motortorpedbåt från andra världskrigets tid. Du kommer att imponeras av fartygens kraft och prestanda med dess 5000 hk-motorer. Dessutom kommer du att få njuta av Stockholms vackra skärgård och lära dig mer om dess militärhistoria. Oavsett om du är landkrabba eller erfaret sjöfolk kommer denna upplevelse att ge dig en resa fylld av fart, ljud och spänning som du sent kommer att glömma!