Magiskt äventyr i Dannemora isgruva
OBS: Bilden är illustrativ och texten kan innehålla faktafel. Vi samarbetar med upplevelse.com.

Magiskt äventyr i Dannemora isgruva

Våra kunniga guider kommer att lotsa dig genom de tre gruvorna, Södra Silvbergsgruvan, Svavelgruvan och Djupgruvan, och berätta om tillmakning och krutsprängning.

Pris: 596 kr

Har du någonsin drömt om att klättra runt på repstegar i en gammal gruva? Nu har du chansen att förverkliga din dröm genom att följa med oss ned i Dannemora isgruva. Denna unika upplevelse tar dig 50–70 meter under markytan och ger dig en inblick i den fascinerande historien om gruvdriften från 1500-talet.

Upplev spänningen och lärandet i Dannemora isgruva

Dannemora isgruva bjuder på en spännande och lärorik upplevelse för alla äventyrslystna själar. Genom att ta del av denna utflykt får du inte bara uppleva de imponerande ispelarna och gruvsalarna, utan också lära dig mer om den forna tidens brytmetoder och tekniker.

Få en unik och fantastisk äventyrsupplevelse

Under denna tre timmar långa äventyrsresa kommer du att få möjlighet att utforska de tre gruvorna från 1500-talet. Guiderna kommer att leda dig ned till cirka 50–70 meter under marken, och du kommer att klättra på trästegar och träplattformar, alltid säkrade med ett fallskyddssystem. Gruvhålens imponerande djup, cirka 300 meter, skapar en unik och magisk atmosfär som förstärks av de ständigt närvarande glaciärisarna i gruvan.

Din upplevelse i Dannemora isgruva kommer att vara en perfekt kombination av äventyr och kulturhistoria. Du kommer bland annat att få beundra de storslagna ispelarna och gruvsalarna som Dannemoras södra fält är så berömda för. Förbered dig på att bli förtrollad av denna fantastiska miljö som tar dig tillbaka i tiden.

Allt du behöver veta innan du bokar

Innan du bokar denna spännande upplevelse finns det några viktiga detaljer att ta hänsyn till. Inga förkunskaper krävs för att kunna delta, men du måste vara i god fysisk form och vara bekväm med att klättra på stegar. Dessutom måste din vikt ligga mellan 45 och 110 kg för att kunna delta.

Upptäck våra nyheter och passa på att ge bort en julklapp till pappa

Vi har även andra spännande upplevelser att erbjuda, inte bara äventyret i Dannemora isgruva. Välj bland våra sport- och fritidsaktiviteter för att hitta den perfekta presenten till din pojkvän eller överraska din pappa med en minnesvärd julklapp. Utforska alla våra upplevelser och ta del av spänningen året om.

Varför boka din äventyrsresa hos oss?

  • Unik och magisk upplevelse i Dannemora isgruva
  • Följ med ned till 50–70 meter under markytan
  • Klättra på repstegar och träplattformar
  • Lär dig mer om gruvdriftens historia och tekniker
  • Upptäck de imponerande ispelarna och gruvsalarna
  • Perfekt present till din pojkvän eller pappa

Boka din äventyrsresa redan idag och ge dig själv eller någon du älskar möjlighet att utforska en unik och magisk värld.