Stockholms ölhistoria med ölprovning
OBS: Bilden är illustrativ och texten kan innehålla faktafel. Vi samarbetar med upplevelse.com.

Stockholms ölhistoria med ölprovning

Under provningen kommer du att få smaka på minst fem olika sorters öl och lära dig mer om deras unika smak och karaktär.

Pris: 596 kr

Vill du ta del av Stockholms fascinerande ölhistoria samtidigt som du njuter av en smakrik ölprovning? Då är vår historiska ölvandring på Södermalm något för dig! Följ med oss och lär dig mer om gamla bryggerikvarter, lokala krogar och intressanta anekdoter om både kända personer och mindre kända händelser.

En lärorik vandring längs Stockholms bryggerikvarter

Under denna unika upplevelse kommer du att få besöka före detta industriområden där bryggerier tidigare låg. Vissa byggnader finns fortfarande kvar och du kommer att få se bilder som visar hur det en gång såg ut. Vandringen inleds med en kort historisk bakgrund om de bryggerier och värdshus som var verksamma i Stockholm genom århundradena.

Från mitten av 1800-talet hade tyska bryggare stort inflytande på Stockholms ölkultur och introducerade den nya tekniken för att producera "underjäst" öl, även kallat lager. Lager blev snabbt den mest populära ölsorten i Stockholm och namnet kommer från att ölen var särskilt lämpad för lagring. Tidigare dominerades den svenska ölmarknaden av det mer beska "överjästa" ölet.

En spännande vandring längs Götgatan

Vandringen tar oss sedan längs Götgatan norrut till toppen av gamla Postmästarbacken, som på grund av de många värdshusen i området även kallades "Fyllebacken". Här samlades lokala hantverkare och bönder för att sälja sina produkter och värdshusen var ständigt fullsatta.

Vi fortsätter sedan förbi det tidigare tyska bryggeriet samt ett gammalt svenskt bryggeri och bränneri från 1700-talet, som senare byggdes om till sjukhus. På vägen kommer du att få höra intressanta historier om både kungligheter, de tyska bryggmästarna och sinnessjukhuset.

Avsluta vandringen med en smakrik ölprovning

Efter att ha utforskat Stockholms bryggerihistoria tar vi oss vidare till några andra fascinerande bryggeribyggnader innan vi avslutar vandringen med en spännande ölprovning.

Praktisk information

  • Upplevelsen är för en person och genomförs tillsammans med andra i grupp.
  • Åldersgräns: 18 år
  • Vandringen genomförs året om på utvalda datum, vanligtvis på onsdagar.
  • Total tid för upplevelsen är cirka 4 timmar.

Upptäck Stockholms ölhistoria med en unik upplevelse

Ge dig själv eller någon du tycker om en helt ny syn på Stockholms historia och ölkultur med vår spännande ölvandring. Låt dig förföras av historiska byggnader och intressanta berättelser samtidigt som du njuter av goda smaker och dofter från några av stadens bästa ölsorter. Boka din plats redan idag!

Välkommen till en unik upplevelse i Stockholms ölhistoria!