Två dagars överlevnadskurs i skogen
OBS: Bilden är illustrativ och texten kan innehålla faktafel. Vi samarbetar med upplevelse.com.

Två dagars överlevnadskurs i skogen

Läs om det här spännande äventyret i naturen som kommer att ge dig nödvändiga färdigheter och kunskaper för att överleva i alla slags kriser.

Pris: 3375 kr

Att vara väl förberedd är alltid viktigt, och med vår 2 dagars överlevnadskurs i skogen kan du ta ett steg framåt och lära dig allt du behöver för att klara av farliga situationer. Tveka inte att anmäla dig till en kurs som ger dig de nödvändiga verktygen och teknikerna för att öka dina chanser att överleva i naturen.

Vad kommer du att lära dig under kursen?

Under dessa två intensiva dagar får du möjlighet att bekanta dig med de viktigaste överlevnadsteknikerna i den svenska skogen. Vår erfarna instruktör kommer att vägleda dig och dela med sig av sina livsviktiga kunskaper för att du ska kunna vara säker och trygg i alla slags nödsituationer utomhus.

Baserat på många års erfarenhet kommer instruktören att täcka följande viktiga ämnen:

1. De tre grundpelarna för överlevnad

Att veta vad man ska göra när krisen inträffar är avgörande för din överlevnad. Instruktören kommer att gå igenom de tre grundläggande principerna för överlevnad: hitta skydd, få tag på vatten och skaffa mat. Du kommer att få praktiska exempel och övningar för att öka dina färdigheter inom dessa områden.

2. Bygga vindskydd och hantera väderförhållanden

En av de viktigaste aspekterna av överlevnad är att kunna hitta skydd mot elementen. Under kursen kommer du att lära dig hur man bygger effektiva vindskydd med hjälp av naturliga material och överlevnadstekniker. Du kommer också att få tips och tricks för att hantera olika väderförhållanden och hålla dig varm och torr.

3. Vattenhantering och säkerhet

I naturen är tillgången till rent dricksvatten avgörande för din överlevnad. Instruktören kommer att visa dig olika metoder för att hitta och rena vatten så att du kan hålla dig hydrerad och frisk under kritiska situationer. Dessutom kommer du att få lära dig om potentiella faror med vatten i naturen och hur du kan undvika dem.

4. Mat och växter

Att ha kunskap om ätliga växter och hur man hittar mat i skogen är en avgörande del av överlevnad. Instruktören kommer att guida dig genom olika typer av växter och träd som kan vara användbara för mat, samt vilka du bör undvika. Du kommer att få möjlighet att samla in, förbereda och smaka på några av de naturliga resurserna som finns i skogen.

5. Orientering och säkerhet

Förlorad i skogen? Inte längre! Instruktören kommer att gå igenom grundläggande metoder för orientering och navigering, inklusive användning av kompass och naturliga markörer. Du kommer att lära dig hur man läser kartor och använder enkla tekniker för att hitta vägen tillbaka till civilisationen. Dessutom kommer säkerhetsaspekter och hur man undviker faror att behandlas noggrant under kursen.

6. Fiske och överlevnad

Att kunna fånga fisk kan vara en viktig källa till mat i naturen. Under kursen kommer instruktören att visa dig olika fisketekniker och vilka verktyg som kan användas för att öka dina chanser att fånga fisk. Du får också lära dig hur man rengör och tillagar fisken för att få det bästa ut av den.

Varför ska du delta i vår överlevnadskurs?

Att investera i din kunskap och färdigheter för att överleva i naturen är en investering för livet. Här är några skäl till varför du inte bör missa chansen att delta i vår 2 dagars överlevnadskurs:

  • Unik möjlighet att lära dig från erfarna instruktörer som har lång erfarenhet av överlevnadstekniker
  • Praktiska övningar och simuleringar av verkliga krissituationer för att förbereda dig på det oväntade
  • Möjlighet att träffa och samarbeta med likasinnade människor och dela erfarenheter
  • Tillgång till aktuell kunskap och de senaste teknikerna inom överlevnad
  • En chans att testa dina gränser och utmana dig själv
  • En spännande och minnesvärd upplevelse i naturen

Vem passar kursen för?

Vår överlevnadskurs är öppen för alla åldrar och passar perfekt för dem som är intresserade av äventyr, djur och natur eller bara vill lära sig värdefulla överlevnadstekniker. Kursen kan också vara en fantastisk presentidé till någon som firar sitt träbröllop (5 år), en student som är nyfiken på utomhuslivet, eller till pappa på hans 40-årsdag. Det är en unik möjlighet att ge bort en rolig och annorlunda present som kommer att vara minnesvärd för livet.

Hur kan du anmäla dig?

För att anmäla dig till vår 2 dagars överlevnadskurs i Stockholm, behöver du bara besöka vår webbplats och välja önskat datum för kursen. Antalet platser är begränsat, så se till att säkra din plats i tid.

Sammanfattning:

Om du vill vara väl förberedd på oväntade situationer och ha viktig kunskap om hur du överlever i naturen, är vår 2 dagars överlevnadskurs i Stockholm det perfekta valet för dig. Med erfarna instruktörer, en omfattande läroplan och praktiska övningar kommer du att lämna kursen med ökat självförtroende och färdigheter som kommer att vara ovärderliga för din säkerhet och trygghet ute i naturen. Anmäl dig nu och se fram emot en spännande och lärorik upplevelse du aldrig kommer att glömma.