Upplev ridning i norrskenet
OBS: Bilden är illustrativ och texten kan innehålla faktafel. Vi samarbetar med upplevelse.com.

Upplev ridning i norrskenet

Era guider kommer att berätta fascinerande fakta och historier om djur, natur och den samiska kulturen, vilket gör kvällen ännu mer minnesvärd.

Pris: 1796 kr

Att se det sprakande norrskenet och en stjärnklar himmel från hästryggen är en upplevelse som inte liknar någonting annat. Det är en chans att koppla av och låta sig svepas med av naturens fantastiska underverk. Med det mörka nattmörkret runt omkring er, litar ni helt på era fyrfota vänner och tystnaden bryts ibland av hästarnas frustanden. Det är i dessa ögonblick av stillhet och skönhet som man verkligen kan uppskatta livets små mirakel.

En magisk kvällstur på hästryggen

Följ med på en guidad kvällstur genom den orörda vinterkvällen och upplev det fantastiska norrskenet på bästa sätt. Ni blir hämtade i Kiruna och körs ut till gården väster om staden. Där gör ni i ordning hästarna och beger er ut på en kortare ridtur i ett lugnt tempo. Ni kommer att rida genom den vackra fjällnära urskogen och förhoppningsvis få möjlighet att skåda både det magiska norrskenet och kanske till och med älgar som stryker omkring i skogen.

Middag och mys runt elden i kåtan

När ni kommer tillbaka från ridningen väntar en varm och inbjudande eld i kåtan. Ni får njuta av en läcker middag bestående av lokala specialiteter samtidigt som ni kan njuta av trevliga samtal och samvaro runt brasan. Detta är en unik möjlighet att lära er mer om djur, natur och den samiska kulturen av era kunniga guider.

Bra att veta

  • Denna upplevelse är för en person och genomförs tillsammans med andra i en mindre grupp.
  • Den rekommenderade åldern är från 12 år och uppåt.
  • Upplevelsen är tillgänglig mellan oktober och april.
  • Totalt kommer ni att spendera ca 4,5 timmar på upplevelsen.

Så här går det till

Att få uppleva ett norrsken är något som får det att pirra djupt in i själen. Att få göra det från hästryggen på en vacker islandshäst gör det ännu mer magiskt. Ni kommer att bli hämtade i Kiruna och körs ut till gården där hästarna finns. Väl framme gör ni i ordning hästarna tillsammans med era guider och beger er ut på den spännande kvällsturen. Turen kommer att gå genom den vackra urskogen, där ni har chansen att se både norrskenet dansa över himlen och kanske stöta på en älg eller två.

När ni kommer tillbaka till gården efter ridturen väntar en varm och inbjudande eld i kåtan. Här kommer ni att få njuta av en välsmakande middag bestående av lokala specialiteter, samtidigt som ni kan njuta av trevliga samtal och samvaro.

Efter middagen är det dags att ta farväl av gården och hästarna, för att sedan transporteras tillbaka till Kiruna. Det är en stund av tacksamhet och glädje över den unika upplevelsen ni precis har fått vara en del av.

Certifierad av svenska Ekoturismföreningen

Denna tur är certifierad av den svenska Ekoturismföreningen och uppfyller deras höga krav på hållbarhet och miljömässig hänsyn. Det är viktigt för oss att kunna erbjuda våra gäster en upplevelse som både är otroligt minnesvärd och ansvarsfull gentemot naturen och djurlivet.

Passar alla intresserade av djur och natur

Denna upplevelse passar perfekt för alla som är intresserade av djur och natur och vill göra något utöver det vanliga. Det är också en fantastisk presentidé till någon som fyller 40 år eller firar silverbröllop. Att ge bort en upplevelse är att ge något unikt och minnesvärt som garanterat kommer att uppskattas.

Boka din norrskentur idag

Om du är sugen på att uppleva norrskenet på ett unikt sätt och samtidigt få möjlighet att rida på vackra islandshästar, så är detta definitivt något för dig. Boka din norrskentur idag och låt dig svepas med av naturens magi och skönhet från hästryggen i Kiruna.