Upplev stadsvandring i Uppsala
OBS: Bilden är illustrativ och texten kan innehålla faktafel. Vi samarbetar med upplevelse.com.

Upplev stadsvandring i Uppsala

Vi tar dig med på en guidad tur där du kommer att besöka några av stadens mest imponerande sevärdheter, promenera genom charmiga gränder och lära dig om studentkårerna och nationerna som präglat staden.

Pris: 146 kr

Välkommen till Uppsala, en stad rik på historia och kultur. Hos oss kan du uppleva en spännande stadsvandring där du får gå i fotspåren efter Gustav Vasa, Carl von Linné och vår älskade katt utan svans.

Upplev stadens mest fantastiska platser och byggnader

Under vandringen kommer du att få se och uppleva några av Uppsalas mest magnifika platser. I slottsbacken kan du beundra det imponerande Carolina Rediviva och träffa den berömde skalden Gunnar Wennerberg. Från Gunillaklockan, belägen vid Kasåsen, får du en enastående utsikt över domkyrkan och stadens panorama. Fortsätt sedan ner mot Botaniska trädgården och njut av den pampiga barockträdgården och det vackra orangeriet som har stått där i över tvåhundra år.

Utforska stadens charmiga områden och universitetet

Stadsvandringen tar dig också genom Övre Slottsgatan, där du kommer att få se de charmiga gårdarna och besöka universitetsbyggnaden. I Universitetsparken kan du studera de uråldriga runstenarna och beundra de gigantiska träden. Vid Gustavianum kan du lyfta blicken och njuta av den vackra lanternin som pryder byggnaden.

Upptäck Uppsala domkyrka - en historisk plats i svensk historia

Vi kommer också att besöka Uppsala domkyrka, Sveriges rikshelgedom. Denna magnifika kyrka började uppföras på 1270-talet och invigdes 1435. Genom tiderna har miljontals människor sökt sig hit för att beundra dess skönhet och betydelse. Ta dig ner genom valvet till Fyristorg och njut av ån med samma namn.

Avsluta vandringen och fortsätt utforska staden

När vi når Svartbäcksgatan har du möjlighet att avsluta stadsvandringen och fortsätta utforska staden på egen hand. Här finns möjligheter till shopping, att besöka Linnéträdgårdarna eller att ta del av stadens affärer. Vår guide kommer att följa med tillbaka till stationen och avsluta stadsvandringen där.

Praktisk information och bokning

  • Stadsvandringen genomförs i grupp och tar cirka en timme och 45 minuter.
  • Vandringen passar alla åldrar och barn under 15 år får följa med gratis.
  • Upplevelsen kan bokas året runt på utvalda datum.
  • Pris: Upp till 500 kr

Bli en del av Uppsalas historia och kultur

Välkommen att bli en del av Uppsalas fascinerande historia och kultur. Kom och gå i fotspåren efter Gustav Vasa, Carl von Linné och den berömda katten utan svans. Utforska stadens sevärdheter, promenera genom mysiga gränder och lär dig om stadens rika studentliv. Boka din plats idag och upplev Uppsala på ett helt nytt sätt!