Upptäck historiska stadsvandringar
OBS: Bilden är illustrativ och texten kan innehålla faktafel. Vi samarbetar med upplevelse.com.

Upptäck historiska stadsvandringar

Med över 30 olika vandringar att välja mellan är det här din chans att uppleva städerna på ett unikt sätt.

Pris: 150 kr

Är du sugen på att utforska Stockholm eller Västerås på ett helt nytt sätt? Ta chansen att fördjupa dig i städernas fascinerande historia och se deras praktfulla kvarter och vackra byggnader genom en spännande stadsvandring.

Guidade turer av erfarna guider

Alla våra stadsvandringar leds av auktoriserade guider som brinner för att dela med sig av sin kunskap och passion för städernas historia. Du kommer garanterat att lära dig något nytt och få en djupare förståelse för Stockholm och Västerås.

En unik upplevelse för alla åldrar

Oavsett om du bor i staden eller planerar ett besök, så är dessa stadsvandringar perfekta för alla åldrar. Ge dig själv möjligheten att se städerna ur ett nytt perspektiv och upptäck platser du kanske aldrig tidigare lagt märke till.

Utforska Stockholms spännande historia

Långholmen - En resa tillbaka i tiden

Börja din stadsvandring på Södermalm och Långholmen, platser som har en rik historia som sträcker sig ända tillbaka till 900-talet. Besök Spinnhuset, Fyrkanten, Gröna huset och många andra intressanta platser. Lär dig om Långholmens historia från Engelbrekt till spinnhushjonens dagar och avsluta vid den imponerande Fasta paviljongen.

Skogskyrkogården - En plats av sällsam skönhet

Upptäck en av världens vackraste kyrkogårdar och beundra mästerverken av arkitekter som Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz. Gå genom grönskande landskap och besök platser som Almhöjden, sju brunnars stig och Greta Garbos grav. En stadsvandring som kommer att berika ditt sinne och fascination för konst och arkitektur.

Storslagna vyer i Västerås

I huvudet på Hahr - Utforska Erik Haags arv

Följ med på en stadsvandring i arkitekten Erik Haags fotspår och lär dig om hans viktiga bidrag till staden. Från barndomshemmet på Hållgatan till Östra kyrkogården kommer du att få en ny syn på Västerås arkitektur och historia.

Idérik industristad - Utforska Västerås industriella arv

Ta en promenad genom stadens industriella områden och besök platser som Asea och Svenska Metallverken, som spelade en avgörande roll i stadens utveckling. Upplev Melkerkvarteret, Mimerporten och mycket mer medan du lär dig om stadens industriella historia.

Slå dig samman med andra entusiaster

Dessa stadsvandringar är perfekta för att träffa likasinnade och dela upplevelser och kunskap. Lär dig av varandra och skapa minnen som kommer att vara ovärderliga.

Boka din stadsvandring idag

Ge dig själv möjligheten att utforska Stockholm och Västerås på ett helt nytt sätt. Boka din stadsvandring idag och upplev städerna som aldrig förr. Lär dig mer, se mer och upplev mer med våra spännande stadsvandringar!