Upplevelser #Spa (37 st)

Spa - En oas av avkoppling och upplevelser

Att besöka ett spa är som att kliva in i en värld av total avkoppling och välbefinnande. Med sina lugna miljöer, doftande aromaterapier och skräddarsydda behandlingar blir det en upplevelse fylld av lyx och njutning för både kropp och själ. Här kan du läsa om mina egna erfarenheter och upplevelser från olika spa runt om i världen.

Bästa Spa-upplevelsen i Thailand

Thailand är känt för sina fantastiska spa. När jag besökte landet förra året hade jag hört talas om ett spa i Bangkok som var känd för sina traditionella thailändska massager och helande behandlingar.

The Oriental Spa, Bangkok

  • Beläget vid floden Chao Phraya
  • Prisbelönt spa med ursprung i Thailands helande traditioner

Jag blev inte besviken när jag anlände till The Oriental Spa. Redan vid ingången omfamnades jag av en ljuvlig doft av exotiska blommor och örter. Personalen välkomnade mig med ett leende och en uppfriskande kopp te.

På menyn fanns ett brett utbud av behandlingar, från klassiska thailändska massager till helkroppsbehandlingar med lokala råvaror som kokosnöt och jasminblommor. Jag valde att prova på en traditionell Thai-massage och blev guidad till ett rymligt behandlingsrum med vackra trädetaljer.

Massagen var en upplevelse i sig. Terapeuten använde sig av olika tekniker för att lösa upp spänningar i min kropp samtidigt som hon balanserade min energi. Den rytmiska pressningen och sträckningen av musklerna gjorde att jag kände mig både avslappnad och uppfriskad efteråt.

Efter massagen fick jag njuta av en stund i den exotiska relaxavdelningen. Här fanns bubbelbad, ångbastu och en utomhuspool med utsikt över floden. Jag valde att sjunka ner i det varma vattnet och låta tankarna sväva iväg medan jag beundrade den vackra solnedgången.

Spa-upplevelse i Sverige

Även i Sverige finns det spa-anläggningar som erbjuder avkoppling och lyx. Ett spa som jag har besökt flera gånger är Yasuragi i Stockholm.

Yasuragi, Stockholm

  • Inspirerat av japansk kultur och Arkitektur
  • Beläget på en ö i Stockholms skärgård

När jag kliver in i Yasuragi möts jag av en helt annan atmosfär än på The Oriental Spa. Här är allt inrett i japansk stil och jag känner direkt av den lugnande effekten.

Jag börjar min dag med att ta ett dopp i den japanska badanläggningen. Det varma källvattnet omfamnar min kropp och jag njuter av den avslappnande miljön. Efter badet följer ett besök i deras japanska trädgård där jag strosar runt bland koi-fiskar och bambu.

På Yasuragi erbjuds också olika typer av behandlingar. Jag väljer att prova på en Shiatsu-massage, som är en traditionell japansk behandlingsmetod. Under massagen använder terapeuten sina händer, fingrar och knän för att lösa upp blockeringar och återställa energiflödet i min kropp. Det är en helt annan typ av massage än den thailändska, men inte mindre effektiv.

Efter behandlingen slår jag mig ner i deras relaxavdelning och njuter av tystnad och ro. Här finns sköna solstolar och fågelkvitter i bakgrunden. Jag slumrar till en stund och vaknar upp helt utvilad.

Spa-upplevelse i Karibien

Att semestra i Karibien är en dröm för många. Men utöver de vitkalkade stränderna och turkosa havet finns det även spa som erbjuder lyxiga upplevelser.

The Spa at Jade Mountain, St Lucia

  • Beläget högt upp i bergen
  • Utsikt över Karibiska havet

När jag reste till ön St Lucia bestämde jag mig för att besöka The Spa at Jade Mountain. Det var ett svårt val då ön har flera fantastiska spa-anläggningar att erbjuda, men jag hade hört mycket gott om just denna.

Spa-anläggningen är belägen högt upp i bergen och erbjuder en fantastisk utsikt över Karibiska havet. Mitt behandlingsrum hade en privat pool med glasväggar, vilket gjorde att jag kunde njuta av den magnifika utsikten även under behandlingen.

Jag valde att prova på en chokladinpackning, som ska vara återfuktande och ge näring till huden. Terapeuten masserade in en varm chokladkräm över hela min kropp och insvepte mig sedan i varma handdukar för att öppna porerna. Efter en stund sköljdes krämen av och min hud kändes otroligt mjuk och len.

Efter behandlingen tog jag ett dopp i den privata poolen och lät solens strålar värma min kropp. Jag satte mig ner på en solstol och lyssnade på vågornas brus samtidigt som jag beundrade den fantastiska utsikten. Det var en drömlik upplevelse som jag sent kommer att glömma.

Avslutning

Att besöka spa runt om i världen har gett mig möjlighet att koppla av och njuta av lyxiga behandlingar. Oavsett om det är i Thailand, Sverige eller Karibien finns det spa-anläggningar som erbjuder unika upplevelser och ett tillfälle att komma bort från vardagens stress och bekymmer.

Genom olika behandlingar, såsom massage och kroppsinpackningar, kan man ge både kroppen och sinnet en välbehövlig paus. Att få slappna av och bli omhändertagen av kunnig personal är en fröjd för alla sinnen.

Så nästa gång du känner att stressen tar över, varför inte unna dig en dag på ett spa? Låt dig omfamnas av lugn och harmoni och upplev avkoppling på högsta nivå.