Gå grundkurs för ett få dykcertifikat
OBS: Bilden är illustrativ och texten kan innehålla faktafel. Vi samarbetar med liveit.se.

Gå grundkurs för ett få dykcertifikat

Förutom att dykcertifikatet ger dig tillgång till olika utfärder och resor, behöver du också visa att du är utbildad om du vill hyra dykutrustning.

Pris: 4995 kr

Att dyka är en upplevelse som ger en oslagbar kombination av avslappning och spänning. När du svävar omkring viktlös under vattenytan får du chansen att upptäcka en hel ny värld. Här möter du varelser som du bara tidigare sett på bild och får känna historiens vingslag när du utforskar skeppsvrak. För att kunna dyka behöver du dock först ta ditt Open Water Diver-certifikat.

Open Water Diver – ditt körkort för dykning

Open Water Diver är ett internationellt dykcertifikat som fungerar som ditt körkort för dykning. Med detta certifikat blir du tränad för dykning på ett maxdjup av 18 meter, vilket ger dig möjlighet att utforska fantastiska platser både i Sverige och utomlands.

En grundkurs med fördelar

Grundkursen för Open Water Diver består av en kombination av bassängträning och teori, avslutat med fyra spännande utedyk. Under träningen lär du dig inte bara om olika dyksituationer som kan uppstå, utan även de praktiska momenten för att kunna dyka säkert. Teorin genomför du huvudsakligen genom självstudier, vilket ger dig möjlighet att lägga upp din egen tidplan. Dessutom kan du bygga på ditt Open Water Diver-certifikat med fortsättningskurser för att fortsätta din dykkarriär i den riktning som passar dig bäst.

Utforska världen under vattenytan

När du har avslutat din kurs och erhållit ditt dykcertifikat kan du använda det över hela världen. Oavsett var du befinner dig har du möjlighet att upptäcka fantastiska undervattensvärldar och möta spännande varelser. Det finns olika typer av dykcertifikat och dykorganisationer, så fråga gärna inom vilken dykorganisation det aktuella dykcentret utbildar inom.

Viktig information inför din kurs

Det är viktigt att du tar med en ifylld hälsodeklaration till kursstarten för att kunna intyga att du är helt frisk. Vid eventuell osäkerhet rekommenderar vi att du konsulterar en läkare. När det kommer till utrustning behöver du ha med egna badkläder, mask, snorkel, handskar och hälremsfenor. Om du inte har egen utrustning finns det möjlighet att köpa det till rabatterat pris i samband med kursstarten. Teori och bassängträning kan genomföras året runt, medan utedyk inte erbjuds under vintermånaderna. I Karlstad erbjuds enbart utedyk.

Den perfekta presenten

Dykningen passar utmärkt som present för olika tillfällen. Oavsett om det är en studentpresent, en 25-års present eller en 20-års present så kommer dykningen att bli en minnesvärd upplevelse. Det kan också vara en perfekt present till någon som firar en jämna födelsedag. Ge bort chansen att utforska en helt ny värld under vattenytan och skapa minnen för livet.