Prova de bästa bubblorna från hela världen!
OBS: Bilden är illustrativ och texten kan innehålla faktafel. Vi samarbetar med liveit.se.

Prova de bästa bubblorna från hela världen!

Vem älskar inte lite bubbel? För att fira högtider, speciella tillfällen eller helt enkelt för att njuta så finns det bara ett svar: mousserande vin. Och att prova olika typer av bubblor från hela världen är kul och trevligt!

Pris: 495 kr

På våra bubbelprovningar kan du få veta mer om alltifrån Sekt från Tyskland, Cava från Spanien, Prosecco från Italien, Méthode Cap Classique från Sydafrika, Pet Nat från Frankrike till Champagne från just Champagne-regionen i Frankrike. Vi ger dig en fördjupad inblick i olika mousserande viner, deras historia, skillnader och framställning. Och framförallt, vilken som är din personliga favorit.

Vi bjuder in dig att utforska dessa mousserande viner med oss på Flo Wine och ta del av ett oförglömligt äventyr genom bubbelvärlden.

Vad är skillnaden mellan de olika bubblorna?

Mousserande viner är uppdelade i flera olika kategorier och det bästa sättet att förstå skillnaderna är att prova dem själv. Men generellt finns det fyra stora olika grupper, dessa är Sekt (Tyskland), Cava (Spanien), Prosecco (Italien) och Champagne (Frankrike).

Sekt

Tyska Sekter är vanligen producerat från riesling och andra lokala druvor. Tillverkningsprocessen är detsamma som för champagne, men det används generellt inte samma höga tryck, mindre koldioxid och ett lägre alkoholhalt. Denna typ av bubbel är vanligen billigare och smakar oftare sötare än champagne och kommer i ett stort antal sorter.

Cava

Spansk cava är tillverkat från druvorna xarello, macabeo och paraallada och är den mest exporterade mousserande vinen. Tillverkningsprocessen är densamma som för champagne - andra jäsningen sker i flaskan. Cava har oftast lite mindre bubblor och neutralare smak än champagne.

Prosecco

Italiensk prosecco görs främst på druvan glera och produceras norr om Venedig i Veneto-regionen. Druvorna plockas tidigt och pressas därefter för att få ut saften. Jäsningen sker sedan med tank-metoden som har fått namnet Charmat-metoden och det är denna metod som gör att proseccon blir billigare än champagne. Prosecco har en fruktig, söt smak och lite mildare bubblor.

Méthode Cap Classique (MCC)

MCC är ett mousserande vin från Sydafrika och kan jämföras med champagnemetoden. Tillverkningen sker genom att ny jäst tillsätts i flaska för att starta andra jäsningen, precis som med champagne. Tyvärr är inte MCC ännu lika populärt som champagne, men har de senaste åren vuxit och många framstående producenter erbjuder nu bra MCC viner från vindistriktet runt Kapstaden.

Pet Nat

Pet Nat är en förkortning av pétillant naturel, som det kallas i hemlandet Frankrike. Det är helt enkelt viner med bubblor, men utan samma hårda tryck som i en champagne. Metoden för att tillverka ett pet-nat vin kallas ancestrale och det innebär att den sista delen av jäsning sker på försluten flaska. Resultatet är friska till mediumrotade, lätt söta eller alkoholfria viner med en helt unik karaktär.

Champagne

Champagne är det som de flesta förknippar med mousserande vin och som bildar ramen för det mousserande vinets värld. Champagne tillverkas enbart i Champagne-distriktet i Frankrike och har den hårdaste vinlagstiftningen i hela vinvärlden. Lägg till det tuffa klimatet och den långa och svåra tillverkningsprocessen och så får man bästa mousserande vinet.

Kom och smaka de bästa bubblorna från hela världen

Kom och följ med oss på Flo Wine och få chansen att prova kvalitetsviner från hela världen. Vi tar dig på ett oförglömligt äventyr till bubbelvärlden och du får träffa olika bubblor under den här inspirerande provningen.

Vi börjar med att prova ett urval av bubbel från varje land. Vi upplever både smaken och doften och allt det som gör varje bubbel speciell. Vi tar dig tillbaka till tillverkningen och berättar hur bubblorna skapats och vilka skillnader som finns mellan dem.

Om du befinner dig i Malmö finns det även en extra specialvariant av provningen. Här får ni även prova Pet Nat från Frankrike.

Till slut avslutar vi alltid med att njuta av en äkta champagne från odlarna i distriktet Champagne, Frankrike. Under den här delen av provningen får du en inblick i varför champagne är så unik och varför det är så mycket dyrare än andra mousserande viner.

Gör en unik present till bubbelälskaren

Du letar efter den perfekta presenten till bubbelälskaren? Utan tvekan är en bubbelprovning den bästa presenten. Bli den mest populära gifternaren med en upplevelse från Flo Wine – vi erbjuder bubbelprovningar vid olika tillfällen. Vi har även specialvariationer för dig som vill göra det extra specielt.

Våra bubbelprovningar är för alla smaker. Vill du veta mer om bubbelviner från hela världen? Få chans att uppleva skillnaden och njuta av alla dessa fantastiska viner? Då är detta den perfekta presenten! Vi erbjuder även våra Champagne- och Champagne 2.0-provningar, som är perfekta för nybörjare och mer erfarna bubbelälskare.