hyr-cykel-downhill-iStockholm
OBS: Bilden är illustrativ och texten kan innehålla faktafel. Vi samarbetar med liveit.se.

hyr-cykel-downhill-iStockholm

För denna upplevelse ingår också en dags hyra av Endurocykel som fungerar för både Downhill och XC, vilket ger dig möjligheten att utmana dig själv och dina gränser på cykeln.

Pris: 1095 kr

Unna dig en dag fylld av adrenaline med Flottsbro Bike Park! Beläget endast tjugo minuter från Stockholm Centralstation hittar du en bike park som är en av Sveriges bästa. Låt denna upplevelse ta dig från motion till äventyr i det natursköna friluftsområdet söder om Stockholm.

Historia

Redan 1992 arrangerades de första Riksmästerskapen i MTB i Flottsbro. Sedan dess har sporten växt sig större och är nu en etablerad motionsform för gamla som unga. Flottsbro Bike Park erbjuder en dag fylld av spänning och utmaningar för alla cykelentusiaster.

Preparerade leder

Flottsbro Bike Park har åtta välpreparerade lederna för downhillcykling, inklusive doserade velodromkurvor till anlagda hopp. Dessa spår är något för de våghalsiga som de natursökande. Men det finns också möjlighet att prova XC i de anlagda MTB spåren. Cykla nedför eller upptäck skogen i det stora och varierade området.

Liftkort och cykelhyra

En hel dags liftkort ingår i den här upplevelsen, så du kan ta dig upp på toppen bekvämt med skidliften uppför Flottsbrobacken. Härifrån kan du njuta av den fantastiska utsikten och välja vilket Downhill spår du vill cykla nerför. All nödvändig skyddsutrustning ingår vid hyran, så det är bara din fysiska förmåga som sätter gränserna.

Svindlande farter och höjder

När du väljer att upptäcka Flottsbro Bike Park kommer du att uppleva svindlande utsikter och hissnande farter nedför backarna. Detta är parken där proffs och motionärer susar fram i backar och spår med sin cykel. Det är en upplevelse som går bortom de vanliga motionsformerna och som låter dig utmana dig själv och känna adrenalinet pumpa.

Nödvändiga detaljer

För att delta i denna upplevelse behöver du oömma byxor eller shorts samt stadiga skor. Endurocyklarna är anpassade för personer som är 125 cm eller längre. Det tillkommer också en kostnad på 50 kr för keycard för liftkortet och extra försäkring för utrustning kostar 95 kr.

Öppettider och tillgänglighet

Flottsbro Bike Park är öppen från maj till oktober och liften går inte vid åska. Deltagandet gäller en person och du kan cykla så mycket du vill under de aktuella öppettiderna.

Ingen erfarenhet krävs

Även om du aldrig tidigare har provat på downhillcykling eller mountainbike så behöver du inte oroa dig. Utrustningen och lederna är anpassade för både nybörjare och proffs, så det är en upplevelse som alla kan prova på.

Ett äventyr för hela familjen

Upptäck Flottsbro Bike Park tillsammans med din familj! Denna upplevelse passar till de flesta åldrar och är ett utmärkt sätt att tillbringa en hel dag tillsammans med familjen, oavsett om ni vill cykla downhill eller XC.

Sammanfattning

Flottsbro Bike Park ger dig en adrenalinfylld dag och en upplevelse som går bortom de vanliga motionsformerna. Upplev svindlande utsikter och hisnande farter nedför backarna på en av Sveriges bästa bike parks! Utrustningen och lederna är anpassade för både nybörjare och proffs, så det är en upplevelse som alla kan prova på. Ta med dig din familj och njut av en heldag i naturen där du utmanar dig själv och skapar minnen för livet.