Lektion i provflyg
OBS: Bilden är illustrativ och texten kan innehålla faktafel. Vi samarbetar med liveit.se.

Lektion i provflyg

Detta kan vara ditt första steg mot att skaffa ett flygcertifikat eller helt enkelt en fantastisk upplevelse för alla flygentusiaster där ute!

Pris: 2495 kr

Upptäck den ultimata flygupplevelsen och ta kontroll över ett riktigt flygplan! Med vår provflyglektion får du chansen att inte bara sitta i cockpit utan också manövrera planet själv med hjälp av en erfaren instruktör vid din sida.

Vad du kan förvänta dig

Innan du ger dig ut på flygäventyret kommer du att få en detaljerad genomgång av hur lektionen kommer att gå till. Du kommer också att ha möjlighet att ställa frågor och få all information du behöver för att känna dig trygg och bekväm inför din flygning.

När det är dags att kliva ombord på planet kommer du att sitta bredvid en kvalificerad pilot i ett två- eller fyrsitsigt flygplan med dubbelkommando. Det betyder att du har möjlighet att ta över kontrollen när du känner dig redo, samtidigt som piloten finns där för att vägleda och ge instruktioner.

Upplevelsen tar sin början när ni lyfter från marken och glider upp i luften. Känslan av att vara i luften och se världen från ett annat perspektiv är oslagbar. När du har vant dig vid att vara i luften kommer piloten att låta dig ta över kontrollen och verkligen känna hur det är att flyga ett flygplan. Att göra din första sväng är en känsla som inte går att beskriva med ord - det är en upplevelse du kommer att minnas för resten av ditt liv!

Viktig information och detaljer

Innan du bokar din flygning är det viktigt att du noterar följande:

  • Minimiåldern för att delta är 12 år (14 år i Gnesta) och du måste vara minst 140 cm lång.
  • Maxvikten varierar beroende på plats, men i Sunne är den 90 kg.
  • Ta med dig giltig legitimation för att kunna delta i flygningen.
  • Klä dig bekvämt och ha på dig skor med låg klack för att kunna röra dig smidigt i cockpit.
  • Under sommaren kan solskyddsfaktor vara bra att ha med dig, medan solglasögon rekommenderas året runt.
  • Flygningen är väderberoende och arrangören har rätt att ställa in flygningen vid dåligt väder eller andra omständigheter som kan påverka säkerheten. Om så är fallet kommer du att erbjudas möjligheten att boka om till ett senare tillfälle.

Tillgänglighet och tidsåtgång

Provflyglektionen är i regel tillgänglig från april till oktober, men vissa arrangörer kan erbjuda flygningar året runt - det är bäst att dubbelkolla vid bokning. Själva flygningen varar i ungefär 40 minuter, varav ca 30 minuter är själva flygtiden. I Gnesta är upplevelsen längre, med en total tid på ca 90 minuter och flygtid på cirka 40-45 minuter.

Passar tillfällen

Vår provflyglektion är den perfekta presenten till alla som älskar äventyr och spänning. Här är några tillfällen då detta kan vara den ultimata presenten:

  • Roliga julklappar som garanterat överraskar och skapar minnesvärda ögonblick.
  • 40-års presenter för att fira en viktig milstolpe i någons liv.
  • Julklappar till morfar eller farfar som kanske alltid har drömt om att få flyga ett flygplan.
  • Present till pojkvän för att visa honom hur mycket du bryr dig och att du vill ge honom en upplevelse han aldrig kommer att glömma.

Ge någon möjligheten att förverkliga sin dröm om att flyga och skapa minnen för livet med vår provflyglektion. Boka idag och ge bort en present som verkligen sticker ut från mängden!