Ölprovning med ölskola
OBS: Bilden är illustrativ och texten kan innehålla faktafel. Vi samarbetar med liveit.se.

Ölprovning med ölskola

Du kommer att få prova olika sorters öl, lära dig om dess historia och upptäcka nya spännande smaker.

Pris: 495 kr

Lär dig allt om ölens historia och bryggning

Öl är en uråldrig dryck som har producerats i över 7 000 år. Det är den äldsta kända alkoholdrycken i världen och har en fascinerande historia. Nu har du möjlighet att följa med på en spännande resa genom ölets värld och lära dig allt om hur det bryggs samt om dess historia.

Provningen som en spännande ölskola

Den här provningen är inte bara en vanlig ölprovning, det är en riktig ölskola. Du behöver inga förkunskaper, bara en öppen sinne och viljan att lära dig mer om denna fantastiska dryck. Under kvällen kommer du inte bara få prova olika sorters öl, utan också lära dig varför skillnader i smak och färg uppstår, hur ölen har bryggts genom tiderna och mycket mer.

Upptäck ljusa och mörka öl

Under provningen kommer du att introduceras till ett spektra av öl, från det ljusaste till det mörkaste. Varje öl har sin egen unika karaktär och smakprofil, och du kommer att få möjlighet att upptäcka dessa nyanser genom att smaka på dem. Det är som en resa genom ölets färgpalett, där varje nyans berättar sin egen historia.

Lär om ölets historik och geografi

Öl har en fascinerande historia och har spelat en viktig roll i många kulturer runt om i världen. Under provningen kommer du att få lära dig mer om hur ölet har påverkat olika samhällen och hur det har utvecklats genom tiderna. Du kommer också att få insikt i ölets geografi och hur olika regioner har bidragit till ölkulturen.

Kombinera öl med mat

En viktig del av provningen är att lära sig hur man bäst kombinerar öl med mat. Öl kan vara den perfekta följeslagaren till olika rätter och du kommer att få tips och råd om vilken öl som passar bäst till vilken typ av mat. Detta kommer att göra dig till en riktig ölkonnässör och du kommer kunna imponera på dina vänner vid nästa middagsbjudning.

En minnesvärd och unik upplevelse

Denna ölprovning är en minnesvärd och unik upplevelse som är dedikerad till denna tusentals år gamla dryck. Du kommer att få lära dig så mycket mer än bara om ölens smaker och dofter. Det blir en resa genom tid och rum, där du får utforska ölets historia och upptäcka nya spännande smakupplevelser. Det är en upplevelse för alla sinnen som du inte vill missa.

Viktig Information

 • Minimiålder för att delta i provningen är 18 år.
 • Rekommenderat att undvika alkohol innan provningen för att få bästa möjliga upplevelse.
 • Undvik att använda parfym eller andra starka dofter för att inte störa dina sinnen under provningen.
 • Provningsdatum finns tillgängliga mellan augusti och maj.
 • Provningsupplevelsen tar ca 1,5 - 2 timmar.
 • Du kommer att delta i provningen tillsammans med andra i en grupp.

Välkommen in och upptäck spännande upplevelser hos oss!

Passar till olika tillfällen

Denna ölprovning är en av våra bästsäljare och passar till många olika tillfällen. Här är några förslag på vilka typer av presenter som detta kan vara perfekt för:

 • Julklappar till pappa eller farfar
 • Födelsedagspresent till pojkvän eller bror
 • Presenter till kollega eller vän
 • Upplevelser för två
 • 18 års presenter eller 20 års presenter
 • Höstupplevelser att njuta av under den mysiga årstiden

Oavsett vilket tillfälle du vill fira eller överraska någon, kommer denna ölprovning att vara en uppskattad present som ger glädje och kunskap.

Slutsats

En ölprovning är inte bara en vanlig provning, det är en resa genom smaker, historier och kulturer. Att lära sig om ölets historia och bryggning är både intressant och roligt, och det finns ingen bättre sätt att göra det än genom att delta i en professionell och lärorik provning.

Denna ölprovning är unik på många sätt och ger dig en minnesvärd upplevelse. Det är en perfekt present till dig själv eller någon du tycker om som älskar öl och vill fördjupa sig i dess värld.

Boka din plats redan idag och se fram emot en spännande och lärorik upplevelse som kommer att ge dig en ny kunskap och en större uppskattning för ölets värld!