Whiskyprovning på Mackmyra
OBS: Bilden är illustrativ och texten kan innehålla faktafel. Vi samarbetar med liveit.se.

Whiskyprovning på Mackmyra

En hel dags guidad tur på Mackmyra whiskydestilleri, följt av en härlig whiskyprovning i den fantastiska skybaren och avslutande middag med en utsökt 3-rättersmeny på Whiskybyns egna Bar & Bistro.

Pris: 995 kr

Ge bort en exklusiv och spännande upplevelse till någon du tycker om. Detta är den perfekta presenten för alla whiskyälskare och de som vill utforska det unika svenska destilleriet.

En svensk whiskyresa som började med åtta studiekamrater

År 1998 stod åtta studiekamrater på en skidresa och undrade varför Sverige inte hade sin egen whisky. Landet hade alla förutsättningar med sitt klimat och agrikultur, ändå fanns det ingen svensk whisky att njuta av. Det var här idén om Mackmyra väcktes och historien började skrivas. Mackmyra destilleri har under snart två decennier revolutionerat whiskyvärlden med sitt nytänkande och innovativa tillvägagångssätt.

Guidad visning genom det magiska Mackmyra destilleri

Den guidade turen startar i den hisnande skybaren, där du får en fantastisk panoramautsikt över det vackra landskapet och Valboåsen. Här kommer du att få höra den gripande historien om hur allting började och vilka hinder som Mackmyra har överkommit för att bli en av världens mest respekterade whiskyproducenter.

Efter skybaren fortsätter vi ner genom det unika gravitationsdestilleriet, där världens grönaste whisky framställs. Här förenas ingenjörskap och passion för whisky för att göra Sverige till en nation att räkna med i whiskyvärlden. Du kommer att få en fascinerande inblick i produktionsprocessen och lära dig hur Mackmyra skapar sina unika smaker.

Ett besök i röken och det doftande skogslagret väntar också. Här får du se hur Mackmyras kunder personligen får lagra sina 30-litersfat med whisky. Du kommer även att upptäcka det hantverk och den omsorg som ligger bakom framställningen av varje droppe whisky från Mackmyra.

Smaka på den prisbelönta Mackmyra whisky

Efter denna spännande tur är det dags att sätta sig ner och njuta av en provning av Mackmyras olika whiskyversioner. Du kommer att få smaka på sex olika sorter och lära dig skillnaderna mellan de klassiska storsäljarna och de experimentella brygderna. Dina smaklökar kommer att avslöja alla nyanser och sensationer som finns i varje unik grön flaska från Mackmyra.

Avsluta dagen med en utsökt 3-rättersmiddag

Som ett perfekt avslutning på denna fantastiska dag väntar en utsökt 3-rättersmeny på Whiskybyns egen Bar & Bistro. Här kan du njuta av en välkomponerad meny som matchar perfekt med Mackmyras whisky. Luta dig tillbaka, koppla av och njut av denna kulinariska upplevelse efter en dag fylld av spänning och kunskap.

Viktig information innan du bokar

  • Minimiålder för att delta är 18 år.
  • Observera att det kommer att tillkomma en avgift på 200 kr per person på plats, på grund av marknadsföring av alkohol.

Praktisk information inför ditt besök

  • Ta på dig bekväma och stabila skor för att göra turen så behaglig som möjligt. Undvik högklackade skor för att undvika eventuella olyckor.
  • Om det regnar under turen, ta med dig ett paraply då vissa delar av guidningen sker utomhus.
  • Tiden som kommer att spenderas på Mackmyra destilleri är cirka sex timmar, så se till att du har tillräckligt med tid för att njuta av denna fantastiska upplevelse.
  • Denna upplevelse kan bokas för en person och utförs tillsammans med andra i en grupp.

Perfekt present för alla tillfällen

Vår upplevelse på Mackmyra whiskydestilleri passar perfekt som present till olika högtider och tillfällen. Överraska din pappa med en oförglömlig julklapp eller fira en vän med en present på deras jämna födelsedag. Det spelar ingen roll om de är nybörjare eller whiskyentusiaster, denna upplevelse kommer garanterat att imponera på dem. Så boka din drömupplevelse på Mackmyra nu och ge någon du tycker om en dag de aldrig kommer att glömma.